dinsdag 8 augustus 2017

2017 Editie groot succes


Het Plasticdieet zit erop, maar wij hopen natuurlijk dat alle deelnemers het dieet inmiddels hebben omgezet in een lifestyle en -net als wij- verslaafd zijn geraakt aan het vermijden van (wegwerp)plastic. Maar wat hebben we de afgelopen maand nou eigenlijk bereikt?

Er deden in 2017 ruim 1300 mensen mee aan het Plasticdieet plus nog 10 bedrijven en hun medewerkers.

De deelnemers kwamen uit meer dan 150 verschillende plaatsen in Nederland, maar we hadden dit jaar deelnemers uit 14 verschillende landen over de hele wereld: uit Portugal, Amerika, Zweden, Indonesië, Italië, Luxemburg, België, Spanje, Australië, Oostenrijk, Bulgarije, Zwitserland, Frankrijk, Griekenland, Denemarken, Duitsland en Israël.

We organiseerden 3 events: een kick-off in Almere, een documentaire-avond en een afsluitende potluck in Amersfoort. Daarnaast werden er vanuit de community verschillende evenementen georganiseerd waar Plasticdiëters aan meededen, zoals plasticrapen en een plasticvrije picknick.

We werkten samen met 17 partijen om van het Plasticdieet een succes te maken. Tientallen organisaties besteedden aandacht aan het dieet op hun website of social media. Net als nog eens tientallen deelnemers deden zij dat via de #plasticdieet op facebook, twitter en instagram. Verder was er aandacht voor het initiatief op de website van Oneworld, Happinez, Hetkanwel en een stuk of 50 verschillende blogs.

En last but not least: met zijn allen hebben we in juli 2017 zo'n 5650 kilo plastic bespaard door plastic afval te vermijden!


0 reacties:

Een reactie posten

Contact

Plasticvrij kopje koffie?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten die aansluiten bij het Plasticdieet. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort. Kom je een keertje langs?