vrijdag 28 juli 2017

7 alarmerende signalen dat jouw (plastic)relaties ongezond zijn

Ga jij te ver in jouw (plastic) relaties? Hoe gezond zijn die eigenlijk? Hier zijn 7 alarmerende signalen


In deze snelle wereld hebben mensen vaak behoefte aan een momentje van rust. Een moment waarin je wordt weggenomen uit de hectiek van het hedendaagse bestaan en het dagelijkse leven, een plek waar je - ook al is het maar even - gelukkig kan zijn. Bij het zoeken naar je moment van geluk, begin je een relatie. In het begin lijkt alles goed te gaan. Je hebt de perfecte match gevonden en je kan niet genoeg van elkaar krijgen. Je plaatst stelletjes-selfies op internet en je wil dichtbij elkaar zijn. Na een tijdje slaat het onvermijdelijke toe: je voelt je niet meer zo gelukkig als eerst. De relatie is leeg, je wilt van deze relatie af en op zoek naar iets nieuws. Klinkt bekend? Dan is het mogelijk dat jij jouw plastic relaties te ver gaan. We hebben een overzicht gemaakt met 7 alarmerende signalen.

1 Je hebt meerdere relaties tegelijkertijd

Heb je meerdere plastic flessen in je koelkast staan? Dit kan betekenen dat je jouw plastic relaties als vanzelfsprekend neemt en het niet erg vindt om meerdere relaties tegelijkertijd te hebben. Niemand houdt van een vreemdganger.


2 Je kan je niet herinneren hoeveel relaties je gehad heb in de afgelopen maand

Kan je je niet herinneren hoeveel verschillende flessen met verschillende inhouden je gebruikt hebt? Dit alarmerende signaal betekent dat je de controle verloren hebt! Raap jezelf op en pak die controle terug!

3 Je doet minstens één keer per week de “walk of shame”

Jouw plastic vuilnisbak zit overvol omdat je meerdere plastic relaties tegelijkertijd of achter elkaar hebt. Je moet minsten één keer per week naar de plastic afvalbak aan het einde van je straat lopen. Je probeert dit ‘s nachts te doen, zodat je buren niet achter jouw geheimpje komen.

4 Je bedenkt rechtvaardige argumenten om de relatie te starten

Je bent gewoon heel erg dorstig en je hebt het nodig! Plus, wie drinkt er nou kraanwater? Iedereen weet dat water voor de vissen is. Het meenemen van een herbruikbare fles is zoveel werk en ze zijn zwaar. Ik koop gewoon liever een plastic fles wanneer ik dorst heb!

5 Je gaat niet op echte dates

Als je op een echte date gaat, ben je veel te lang bezig met jezelf klaar maken, je bent nerveus en je spreekt af op een locatie zoals een koffietentje.Rennen naar een to-go-winkel op het treinstation met je ongekamde haar en zwetende oksel telt niet als een echte date. Daarnaast ga je sowieso de trein alsnog missen.

6 Als je uitgaat, regel je altijd een nieuwe vlam

Voor jou maakt het niet uit of je langs een supermarkt loopt of dat je op de trein aan het wachten bent, elke kans die jij hebt, benut je om een nieuwe makkelijke plastic-to-go drankje te halen. Als jij een kans ziet, dan grijp je die!

7 Je hebt een eindeloos aanbod van plastic.

Kijk in je tas of in je keuken. Niet liegen.

0 reacties:

Een reactie posten

Contact

Plasticvrij kopje koffie?

Wij worden enthousiast van enthousiaste mensen en leuke projecten die aansluiten bij het Plasticdieet. Heb je een tof idee? Wil je je inzetten voor een duurzamere wereld? Wil je samenwerken? Aarzel niet en stuur ons een berichtje!

Waar zitten we?

Onze leden komen uit heel het land, maar je vindt ons het vaakst in Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Ons kantoor is gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort. Kom je een keertje langs?